DIY My red apron

ok kali ni nak post dalam bahasa melayu. asik taip dalam bahasa english je kan. Saya bukannya apa antara sebab saya post dalam bahasa mat saleh ni sebab semua  folower saya mat saleh, saya pun tak tahu kena hahaha.

ok kali ni saya tunjukkan macam mana saya buat apron merah saya ni. Ukuran tu ikut kat bawah, yang tak ada ukuran tu maka jawabnya saya main hentam je berapa inci saya nak tapi seeloknya ada ukuran terutama yang masih lagi baru dalam kemahiran menjahot ni.

DSC_0001

yang merah bawah sekali tu jahit dulu macam gamabar kat bawah.

DSC_0004

step kedua jahit yang merah kecik tu. si saja je letak nak bagi apron saya gempak sikit 🙂

DSC_0008

selepas itu jahit bahagian atas pulak. ukuran saya ni 20 inch.

DSC_0010 DSC_0011

DSC_0013

dah siap atas dan bawah, cantumkan kedua- dua bahagian.

selepas itu jahit kan tali pengikat belakang , bahagi sama rata kanan kiri dan jahit di atas apron ikut anak panak dalam gambar kat bawah. Bila tiba bahagian ni saya lupa pula nak ambil gambar.

DSC_0014

 

tadaaaaa…. jadilah apron

DSC_0016

kalau ada mesin jahit cuba lah buat.Kalau tak adan guna tangan pun boleh cuma ambil masa sikit.

kalau ada pertanyaan bolh tulis dibahagian komen, Saya akan cuba balas secepat mungkin.

untuk dapatkan post saya yang terbaru sila la follow saya. 🙂

kalau rasa suka dengan post ni boleh tekan ‘like’ kat bawah ni

kalau rasa nak share boleh teka ‘share’ kat bawah ni

Jumpa minggu depan!

Advertisements

One thought on “DIY My red apron

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s