Diy Candle holder

2014-09-28 07.24.39

Ok ada ramai yg tanya saya macam mana nk buat candle holder ni.buat benda ni sgt senang. ok ini caranya. Sy tunjukkan.

Bahan2 yg perlu ada adalah :

image

  • cawan putih
  • craft glue
  • berus
  • benda berkilat2 merah tu
    Step 1
    Bersihkan cawan dulu drpd habuk2, lepas tu sapukan gam mengunakan berus di seluruh gelas, make sure sapukan dengan rata dan dalam kuantiti yang byk.

image

Step 2

Taburkan serbuk berkilat ni atas cawan tu, tabur biar rata ye, biar kena semua kawasan supaya bila letak lilin nnti nmpk cantik.

image

image

Step 3
Then bila sudah siap, hentakkan gelas tu 2 3 kali supaya lebihan glitter yg ada pada gelas jatuh dan berterabur bila letak diatas meja.  Namun untuk kesan lekatan yg lagi bagus dan kuat anda mesti letak spray glue ni

image

Lepas tu tadaaa!!!! Dah jadi bolehlah letak lilin, ikut suka nak pakai lilin jenis apa, saya pakai jenis ini jasmine flavour lepas tu nyalakn waktu pagi dan malam.

image

Tp xkisah la janji cantik. Ok sebarang pertanyaan boleh comment, nanti sy reply. Selamat mencuba.

image

Advertisements

2 thoughts on “Diy Candle holder

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s